איך מכינים אורז לבן במרקם המושלם כזה שיצא אחד אחד ולא בתצורת דייסה. וזו אכן אחת מהשאלות הנפוצות ביותר כשהנוסחה להכנה בהחלט מפתיעה בפשטותה.

האורז מכיל עמילן, כדאי ומומלץ לשטוף את האורז לפני הבישול כדי להוריד ממנו את שכבות העמילן וכך להפוך אותו לפחות גושי ופחות דייסתי במרקמו. לבישול האורז נזדקק לסיר קטן, אבל מספיק גדול בשביל להכיל את המים שנוסיף ואת האורז שגדל אחרי הבישול.

איך מכינים אורז

עבור כוס אחת של אורז נשתמש בשתי כוסות מים בטמפרטורת החדר. נוסיף מלח לפי הטעם בזמן הבישול עצמו. זמן הבישול ינוע בין 15- 20 דקות כאשר המכסה של הסיר מכוסה. בתום הבישול נפתח את המכסה ונערבב קלות את האורז באמצעות מזלג, כדי לאפשר לאדים לצאת מהסיר.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *